O´hoi sailor

En kald vinter i Norge pakket vi matrosdressen og kapteinslua og satte kursen mot Karibien. Ferden gikk til St.Thomas og De Britiske Jomfruøyene. Åtte venner hadde planlagt seiltur i lang tid, og valget falt på katamaranen Loveboat. Var det tilfeldig at båten ble omdøpt fra Farfar II til Loveboat rett før vi reiste?

DSC_0048

DSC_4358

Gjennom det norske firmaet Caribbean Sailing Club fikk vi god hjelp av Morten som tilbyr seilturer i alle varianter. Ettersom ingen av oss kunne skryte på seg alt for mye seilkunnskap var vi heldige å ha med Kaptein Josh og hans nydelige kjæreste, Linda, som begge viste oss det beste av området.

10 dager skulle vi være til sjøs og utseilingen startet i St.Thomas og byen Charlotte Amalie. Her gjorde vi storinnkjøp av mat og drikke før vi seilte fra havn i retning Jost van Dyke.

DSC_4377

Dag 1: St.Thomas – Jost van Dyke.
Vi seiler inn i mot øya Jost van Dyke i solnedgang og ankommer Foxys reggaebar her det sies at Bob Marley spilte i sin tid.  Vi spiser grillbuffet og danser med rastafarigutta utover natta. Den karibiske stemningen siger inn. Dette kan vi like.

Dag 2: Jost van Dyke – Marina Cay
Vi seiler videre på morgenkvisten med avreise mot Marina Cay. Med god vind i seilene glir vi forbi to av øyene som har vært med på innspillingen av Pirates of the Caribbean, og vi klyper oss i armen et par ganger for å forstå at det ikke er en drøm. Ubeskrivelig natur og postkortskjønne omgivelser på alle kanter. Marina Cay er kjent for den originale sjømannsromen Pusser´s Rum, drukket av den britiske marinen i mer enn 300 år. Og den må jo prøves. Rom til frokost, rom til kvelds.

Dag 3: Marina Cay – Virgin Gorda, Saba Rock
Vi starter dagen med snorkling i Marina Cay før seilene heises. Med sterk vind ankommer vi Virgin Gorda og Saba Rock før lunsj med nok en Happy Hour i baren.

Dag 4: Virgin Gorda, Saba Rock – Bitter End – Leverick Bay
Vi starter dagen med en topptur i sola på Bitter End her vi har utsikt utover flere av øyene i nærheten. Lunsj ved vannet før en liten seiltur til Leverick Bay her vi ankrer opp før selveste nyttårsaften. Kvelden starter tidlig med middag og piratshow. God stemning og feiring av norsk nyttår klokken 19. Like før midnatt reiser vi med ferge tilbake til Bitter End her vi danser oss inn i det nye året med champagne og glitter.

DSC_4392

DSC_4408

Dag 5: Leverick Bay – Anegada
En drømmestart på et nytt år! Morgenbad i Karibien er den beste kuren for slitne kropper etter nyttårsfeiring. Et par timers seiling i god vind og vi ankommer atolløyen Anegada som er omkranset av et av verdens 10 største rev; The Horseshoe Reef. Kaptein Josh tar oss med på tur i pickup-trucken til en øde langstrakt sandstrand. Videre reiser vi til Bamboo Beach som er kjent for Bushwacker, en drink bestående av 7 typer ulik rom. Solnedgang på veien tilbake til båten. Kvelden avsluttes med hummermiddag på stranda.

DSC_4462

DSC_4482

Dag 6: Anegada – Virgin Gorda, Spanish Town – The Baths, Devils Bay
Fra ett paradis seiler vi videre til neste. Et lite stopp i Spanish Town for påfyll av drivstoff og matvarer før turen går videre til The Baths og Devils Bay.

Dag 7: Virgin Gorda, The Baths – Cooper Island
Starter dagen med snorkling og grottevandring i The Baths. Seiler videre til Cooper Island. Happy Hour i baren og vi nyter piratlivet til det fulle.

IMG_2029

Dag 8: Cooper Island – Salt Island – Norman Island
Vi seiler i flott vær videre fra Cooper Island ved morgengry og ankrer opp ved Salt Island. Her snorkler vi, og de med dykkelappen tester dykkemulighetene. Under oss ligger vraket av RMS Rhone, et skip eid av UK Royal Mail som sank under en orkan i 1867, og vrakrestene viser fortsatt deler av et skip som tar oss tilbake til gamledager. Vi seiler inn til Norman Island (kjent som Treasure Island fra bøker og filmer), her vi ankrer opp som gamle pirater og tilbringer kvelden i den flytende baren (riktignok en gammel skute), Willy T. Dagens middag er en av turens høydepunkter; BBQ Baby Back Ribs på  Pirates Bight

Dag 9: Norman Island – The Caves – The Indians – Jost van Dyke, Diamond Cay
Fra Norman Island seiler vi med et lite stopp ved The Caves og videre mot The Indians. Dette er et svært populært snorkle-område på De Britiske Jomfruøyene. Navnet kommer fra fire store stener som på avtand ser ut som indianernes hodepryd. Her ser vi fisk i alle regnbuens farger, og skillpadder svømmer forbi. Seilene heises igjen og turen går til Jost van Dyke, Diamond Cay. Her er det obligatorisk å få med seg Champagne-badet eller The bubbly pool. Dette er en av stedene som referes til som “Nature’s little secrets”, her bølger og naturkrefter henter vann inn et naturlig basseng som blir til et boblende champagnebad.

Dag 10: Diamond Cay – Sandy Spit & Sandy Cay – Jost van Dyke
Siste dag seiler vi forbi Pirates-øyene igjen, og tilbake til Foxys på Jost van Dyke. Vi avslutter turen der vi startet den og danser våre siste timer i paradis med rastafari-gutta. Morgenen etter seiler vi inn til St.Thomas igjen, og nå gjenstår bare skrubbing av dekk før vi mønstrer av.  Ship o´hoi! SAMSUNG CSC

Vi vil anbefale å reise med skipper med høy maritim kompetanse. De kjenner området godt, og som reisende kan du alltid føle deg trygg, samtidig som du kan lære mye om seiling om du er interessert. Vi hadde en flott tur
med Josh og Linda som begge lærte oss mye om livet på sjøen. Vi kommer igjen!

Mine tips til reisen
Reise ned: Vi reiste med Air Berlin via Berlin og Miami, da de har beste og raskeste rute ned. Billettene lå på rundt 7500 kr t/r per person. 

Bagasje: Pakk lett og i bag. Koffert får ikke plass i båten. Husk solkrem, bikini, kamera og solbriller. 

Mat: Ved avreise er det greit å handle inn til frokost, lunsj og noen enkle middager. Vi spiste mye deilig mat underveis; karibisk og kreolsk, fisk og skalldyr og mye grillmat. Prisene er ganske høye, på samme nivå som her hjemme i Norge, så noen rimelige og selvlagde middager på båten kan også lønne seg. 

Drinker: Du kan ikke reise til Karibien uten å drikke rom. De beste drinkene:

  • Painkiller (3 typer rom, appelsinjuice, nutmeg, coconut cream)
  • Bushwacker (7 typer rom, coconut cream, nutmeg)
  • Rumpunch
  • Passion Daquiri
  • ..og ikke minst mangoølen Tropical Mango

Innkvartering: Katamaranen vi leide besto av 4 hovedkabiner med egne bad. Båten hadde også to minikabiner i front. Vi dusjet for det meste akterut på badeplattformen etter bading for å skylle vekk saltvann. 

Hva kommer ekstra? Flyreise, mat, drikke og cruising-tax er det som kommer i tillegg til selve seilturen. 

2 Comments Add yours

  1. mariringnes says:

    Takk for hyggelig deling 🙂 Håper på å få til en seiltur igjen et år. En fantastisk opplevelse

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s