In need of Vitamin Sea

En ekte Robinson Crusoe
Velkommen til paradisøya Koh Rong Samloem. Et par mil vest for Sihanoukville i Kambodsja og tre vuggende timer i båt, finner du øya hvor du kan leke både Robinson Crusoe og Captain Jack Sparrow på samme tid. PanoramaDu våkner til solen som titter inn på deg gjennom stråtaket i bungalowen. Bølgeskvulpene stryker et par meter unna, du hilser på firfislen ved sengekanten som har prøvd å vekke deg et par timer og alt føles som en drøm. Når du virkelig våkner er det visst sant likevel, du er i paradis!

Klyp deg i armen. Det er helt sant. Dette er stedet du trodde du bare så i reisemagasinene.

Beachbum

For å komme seg til øya er det båtveien som gjelder. Du kan komme deg dit med hurtigbåt (tre daglige avganger) eller med dykkebåten som går tur og retur en gang daglig. Øst og vest på øya er ganske ulike, men fantastiske strender og azurblått vann er felles for begge sider – og det er mer enn nok til at du ønsker å bli her en god stund.

Signs

Hurtigbåten fra fastlandet tar deg til Saracen Bay på øyas østside. Denne delen av Koh Rong Samloem byr på flere dyre og noen rimelige overnattingssteder. Det er østsiden som har mest turister. Vestsiden av øya, Sunset Beach, kan du ta deg til på 40 minutter gjennom jungelen fra vest, eller med dykkebåten fra Sihanoukville. Sunset Beach ble vårt valg, og dette av fire enkle grunner: få turister, gode snorklemuligheter, fantastiske solnedganger og høy «chill-out-faktor». Målet med reisen hit var å slappe av. Overnattingsmulighetene er langt færre og mer primitive på Sunset Beach, men så har du også hele stranden for deg selv.

Mulighetene for overnatting er likevel flere; alt fra telt på stranda, telt hengende mellom trærne, hengekøyer, enkle bungalows eller luksusbungalows. Strøm har du tilgang til fra 18 til 22 og dekning eller Wi-fi kan du se langt etter. Her er det mobilfri sone. Vi overnattet bungalowene hos Robinson Bungalows til en hundrelapp per natt. Jungel med apekatter og flyvende rødekorn, i tillegg til grønne og blå frosker på do får du inkludert i prisen. Ganske primitivt, men gjett om du får ladet batteriene. Ørepropper og myggnetting anbefales. Når mørket smyger fram kan det også være lurt med en lommelykt.

Her går dagene med til avslappende sysler. La pulsen senke seg med en bok, et bad, sipp til en kald øl, snorkle litt og hils på skilpadder og fisker i alle regnbuens farger. Da capo. Sånn går dagene. Med sand så hvit som perlemor og azurblått hav så langt øyet kan se, er det svært lite som kan få deg til å stresse eller tenke på bekymringene hjemme.

Kambodsja hamaca

Det er lov å drømme seg litt bort nå som høstkulda har kommet smygende. Så hva med en tur til Kambodsja og paradisøya Koh Rong Samloem? Samtidig kan du jo besøke Angkor, Kambodsjas stolthet og verdens største byggverk. Sjekk ut blogginnlegget mitt om Angkor Wat her da vel.

Sunset beach

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s