Brooklyn, baby

New York, The Big Apple, verdensmetropolen du ikke blir ferdig med på en weekend, ei heller en uke. Grovt sett kan man dele byen inn i 5 bydeler; Brooklyn, Bronx, Queens, Staten Island og Manhatten.  Shopping, kultur og matopplevelser står i kø, uansett hvor du velger å legge turen. Finn din favoritt og utforsk metropolen med sine spennende bydeler og nabolag.

IMG_0189Jeg forelsket meg i Williamsburg og Greenpoint i Brooklyn, da vi besøkte New York sist påske. Bydelen yrer av liv med trendy brunsjsteder, vannhull og nisjebutikker. Nykvernede kaffebønner og humle fra ølbryggeriene henger i luften, og de små butikkene kan friste med alt innen siste moteskrik og vintage-skatter i alle prisklasser.

IMG_0331Kast deg på den såkalte Hipster-expressen, L-train fra Manhatten, og bli med meg til Brooklyn. Den grå linja går langs 14.gate fra Manhattens vestside til Brooklyn, og tar med turister og lokale i en salig blanding. Jeg har plukket ut noen av mine favoritter fra vår tur.

Vintage i verdensklassen
Alle drar til New York for shopping. Og med gjenbruk i vinden som aldri før, kan du gå på skattejakt i Brooklyn og Williamsburg. Her ligger bruktbutikkene som perler på en snor. Er du på utkikk etter den spesielle kjolen til fest eller bryllup, den ene LP´en du mangler i samlingen eller andre unike ting, styr unna de store kjedene og popp heller innom et par vintage-butikker. Mine favoritter ble Beacon’s Closet, Monk Vintage og innendørsmarkedet Artists and Fleas. Her selger de håndplukkede vintageskatter, antikke gjentander, kunst, håndverk og smykker.

img_0349.jpg

Humlesus og IPA
Mikrobryggeriene ligger på rekke og rad i Brooklyn. Her kan du drikke IPA, hveteøl og stout til det skummer over. Listen er lang over lyse og mørke varianter å velge i. Øl-stoppene er mange langs Bedford Avenue, så finn din favoritt og slå deg ned i baren. Historien om øl går langt tilbake i tid i Brooklyn, og for 100 år siden fantes nærmere 50 bryggerier i bydelen. Mange så seg nødt til å stenge dørene da de store nasjonale bryggeriene kapret markedet, men på åttitallet blomstret mikrobryggeriene opp igjen. Det svært populære Brooklyn Brewery ble etablert i 1988, og besøker du Brooklyn kan du ta turen innom for en omvisning og en smak.

Heit hipster på det Heatonist
Som om Brooklyn ikke var trendy nok fra før med sine små hipster-butikker og kaffesjapper, dukket den lille butikken, The Heatonist, opp på et hjørne da vi trasket rundt. De har spesialisert seg på Hot Sauces, både egenproduserte varianter og import. Smak, om du tør, og ta med deg et par heite chili-flasker hjem i kofferten til fredagstacoen.

IMG_0455

Mat fra hele verden
Ta turen til matmarkedet Smorgasburg som er svært populært blant turister og newyorkere. Velg og vrak i nærmere 100 matboder med alle verdens kjøkken representert. Hva med å prøve en spagetti doughnut eller en sprø baguette med smeltet racletteost? Sjekk ut #smorgasburg på Instagram, og du får et innblikk i etegildet du kan ta del i. Fra april til november holder de til i Williamsburg hver lørdag, og i Prospect Park på søndager. Ellers på året flytter markedet innendørs sammen med Brooklyn Flea Marked. Om du bor på Manhatten kommer du deg enkelt til markedet med båten. 

Frokost, brunsj og burgers på Five Leaves
Stikk innom det koselige og svært populære Five Leaves på hjørnet av Nassau Avenue, like ved McCarren Park. Her er det travelt fra første morgenkaffe og ut dagen. Vi var heldige å ha Five Leaves som nærmeste nabo og spiste oss gjennom store deler av menyen. Favorittene ble Ricotta pancakes og Brûléed grapefruit til frokost, og saftig Five Leaves burger til lunsj. Stedet er også svært populært for østers- og vinbrunsj.

Manhatten skyline
Når magen er full, hva med en drink eller øl på en av rooftop-barene i Williamsburg? Flere flotte hoteller og skybarer er vel verdt et besøk for byens beste utsikt over til Manhatten skyline. Og ingenting er vel flottere enn å avslutte dagen med å se solnedgangen og Manhattens siluett forsvinne i mørket.

IMG_0188Brooklyn, baby, du er fin. Vi kommer igjen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s