Naoshima – The Island of art

IMG_2931Naoshima, den vakre øya i Japan kjent for moderne kunstmuseer, spennende arkitektur og skulpturer fra verdenskjente artister. Øya er en del av prefekturen Kagawa og en perfekt get-away fra de urbane knutepunktene Tokyo og Osaka. Naoshima byr på middelhavsatmosfære når solen titter frem. Her finner du lange sandstrender og naturskjønne omgivelser. De drøye 3000 innbyggerne lever et rolig og landlig liv sammelignet med hektiske storbyer på fastlandet.

Om lag en times ferjetur fra havna i Takamatsu, og du møtes av det ikoniske røde gresskaret til Yayoi Kusama.

Naoshima er kanskje mest kjent for Chichu Art Museum og Benesse House Museum, begge designet av den verdenskjente arkitekten Tadao Ando. Kunst og natur glir over i hverandre på øya. Senk pulsen og nyt det du ser.

IMG_5055Lån en sykkel og rull rundt i fine omgivelser, eller hopp på en av de små bussene som kjører rundt på øya. Naoshima byr på rikelig av opplevelser å velge i innen kunst og arkitektur. Nok til å fylle den kulturelle ryggsekken din til randen.

IMG_3257

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s