Hvorfor vi digger Airbnb

Vi sverger ofte til Airbnb når vi reiser. Det er vanligvis rimeligere enn hotell, du finner kule og spesielle steder, og bor tett på de lokale. Utleierne tipser deg mer enn gjerne om sine favorittplasser, som gir oppholdet og reisen en ekstra piff.  På Airbnb kan du leie et rom, en leilighet, et helt hus, en hytte, en villa, en strandbungalow eller en campingvogn.  Listen er lang. Vi digger den store variasjonen og alle mulighetene vi har til å finne et sted som passer akkurat oss og våre behov.

Under følger noen smakebiter og våre erfaringer med Airbnb på reisen:

Bohemlivet i Paris
På jentetur med tre venninner i Paris fant vi et perfekt lite sted. Den kjekke franske naboen hilste på oss da vi kom, og i oppgangen snuste vi inn duften av croissanter og kaffe. Her bodde vi i en sjarmerende liten perle med unikt interiør, små fiffige samleobjekter og en huske i stuen. Med utsikt til en av kanalene i Paris og baker, bar og crêperie i underetasjen, går denne inn på listen over en av våre favoritter.

Hipsterliv i Brooklyn
På kjærestetur i NYC bodde vi i en sliten, men svært sjarmerende leilighet midt i Williamsburg. I likhet med den i Paris, var leiligheten full av små skatter, og merkelig nok, fler utstoppede dyr. Ugler og fugler i alle varianter prydet hyllene. Beliggenheten på denne leiligheten var helt uslåelig, med Five Leaves, en av Brooklyns mest populære lunsjsteder, som nærmeste nabo.

Teknologiske Tokyo
På vennetur i  Tokyo bodde vi ulike steder på Airbnb, både med forskjellig standard og hell. En ting som var felles var at stedene var ganske sterile, bittesmå og med svært enkel standard. Noen steder føltes mer som en danskebåt-kabin enn en leilighet. Ingen direkte kontakt med vertene, og svært lite personlig.

I Tokyo er det eneste stedet vi har vært uheldige med leiligheten gjennom leie på Airbnb. Vi fikk noe annet enn bestilt og forventet, og hadde svært dårlig opplevelse med verten. Etter en lang dag på mail og telefon med Airbnb, ordnet de opp og vi fikk igjen alle penger og hjelp til å finne et nytt sted å bo. Verten vi leide av ble kastet ut av Airbnb. Neste gang i Tokyo blir det nok hotell.

Tradisjonelle Kyoto
På vennetur til Kyoto kom vi over et tradisjonelt Machiya-hus. Et vakkert tradisjonelt japansk byhus i tre med inventar som i en japansk film fra førkrigstiden.

img_3126.jpgDenne typen hus var populære i Kyoto blant kjøpmenn og håndverkere, og siden Kyoto ble spart under andre verdenskrig, finner vi fortsatt flere tradisjonelle hus i byen. Noen japanere bor fremdeles slik, men mange har omgjort sine Machiya-hus til restauranter, butikker, og best av alt, til utleie for oss turister. Her lever du tett på de lokale og kan snuse inn følelsen av hvordan de levde i gamledager.  Å bo slik da vi besøkte Kyoto var en flott opplevelse.

Argentinsk sjarm.
I Buenos Aires har vi bodd et par hyggelige steder i bydelene Recoleta og Palermo. Likt for begge steder var følelsen av å bo tett på de lokale. Vi ble møtt av en hyggelige verter og rødvin på bordet ved ankomst. Rett rundt hjørnet fant vi også det lokale supermarkedet med ferske empanadas til lunsj. 13233131_10156825251865858_5046868916581624369_n

Deilige Danmark
I København har vi besøkt mange ulike steder via Airbnb. Vi har vært her på vennetur, kjærestetur og tur med storfamilien, så stedene vi har besøkt er svært forskjellige. Danskene er gode på design og hygge, så leilighetene vi har bodd har utelukkende vært bra. I tillegg leier vi oftest leiligheter med sykler til utlån. En perfekt måte å utforske byen på.

IMG_0539

Dette var noen av våre Airbnb-favoritter på reise. Hva er dine erfaringer med Airbnb?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s