Davs, København!

Snart er det vår, og det er lov å drømme seg bort til glade dager i København uten brøytekanter og slaps. København er storbyen som har alt, byen vi aldri blir lei, byen vi alltid reiser tilbake til.  Lei deg en sykkel og rull fra bydel til bydel gjennom et mekka av restauranter og vannhull, små søte butikker, trivelige dansker og trendy shopping.

Hvorfor ikke planlegge våren i København? Her gir jeg deg noen av mine Køben-favoritter.

Street

Hippe Nørrebro
Start dagen på Nørrebro og parken Superkilen. Dette er en «antropologisk hage» med benker, sykkelstativ, lamper og kumlokk fra forskjellige land og områder som Armenia, Marokko, USA, Zanzibar og Skandinavia. Parken er utviklet av arkitekter og kunstnere fra Danmark og Berlin, og består av Den Røde Plads, Det Sorte Marked og Den Grønne Park.

Den roede plass

Superkilen

En formiddag i Glyptoteket
Vi fortsetter videre inn mot indre by og tar en kunstpause på Ny Carlsberg Glyptotek, ved siden av Tivoli . Om du er kunstinteressert eller ei, er det verdt å ta turen hit for avslappet flukt fra byens støy. Den flotte vinterhagen fylt med meterhøye palmer og planter gir deg ro i sjelen. Mosaikkfliser dekker gulvene og taket toppes av en kuppel i kobber og smijern. Majestetisk. Sett deg ned på en av krakkene, se på folk og nyt en kaffe, en kakebit eller et glass vin i kafeen.

Nyhavn, pølse og pils
Vi setter kursen mot Nyhavn. Parker sykkelen og rusle nedover Strøget. En obligatorisk spasertur i København. Ta retningen mot Nyhavn og stopp ved pølseboden til DØP, Den økologiske Pølsemand, ved Rundetårn. De byr på velsmakende økologiske pølsevarianter.

Nyt stemningen og gjør et par shoppingstopp før du krysser Kongens Nytorv og ender opp i Nyhavn. Kjøp med deg en «Beer-to-go» eller sett deg ned på en av de mange pubene og restaurantene i Nyhavn. Her kan du sitte lenge å se på det yrende folkelivet.

Nyhavn 2

Utforsk Refshaleøen
Fra Nyhavn er veien kort til Refshaleøen på sykkelsetet. Følg de flotte sykkelstiene forbi Operahuset, på ti minutter møtes du av industriområder og kultur i ett. Besøk baren Mikkeler Baghaven eller Halvandet, som er strandbar, restaurant, marina og aktivitetsområde i ett.

Begge steder huser store og små events, festivaler og konserter sommerstid og byr på god stemning og skummende øl i glasset. Ekstra god stemning når solen titter frem.

Om du føler deg eventyrlysten kan du teste Urban High Roping i en av lagerhallene på Refshaleøen. Dette er en innendørs High Roping bane, bygget 50 meter over bakken. I 28 ulike utfordringer med rep i fire baner kan du utfordre høydeskrekken.

Taco-dilla
Rull innom taco-sjappa og fyll opp magen etter et par øl på Refshaleøen. De siste årene har taco-bølgen tatt Europa og du kan endelig få autentisk mexicansk gatemat i de fleste storbyer. Som stor fan av det mexicanske kjøkken har vi fått testet mange steder, både i Oslo og København. Blant favorittene kommer La Neta på Nørrebro høyt opp på listen. Tacos al Pastor og Quesedillas av beste kvalitet, som lett kunne vært servert på et mexicansk gatehjørne.

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_2b6

Sushi og japanske favoritter på Sticks n’ Sushi
Avslutt kvelden på Sticks’n’Sushi. Denne restaurantkjeden har spesialisert seg på sushi og yakitoristicks og er uten tvil min sushi-favoritt i København. De har flere restauranter i København og i London. For utsikt over København anbefaler jeg avdelingen deres på Tivoli Hotel. På toppen av hotellet har de flott skybar og stor takterasse.  Sett deg på huskene i baren, i loungen eller i den japanske avdelingen og nyt et glass, et par sticks og sushi som i Japan.

Sticksnsushi

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s