A Taste of Taiwan

Taiwan, skal du til Taiwan? Hva gjør man der da?  Svaret mitt er enkelt: spiser selvfølgelig! Taiwan er et matmekka uten like, og for en foodie er dette landet du nå skal sette på din «bucket list». Varme nuddelsupper, kjøtt og fisk i alle varianter, Stinky Tofu, Bao eller Dumplings i alle regnbuens farger. En salig miks av smaker fra både Kina og Japan gir deg endeløse muligheter- her kan du velge og vrake.

Street

På vår verdensreise i fjor, la vi turen innom Taiwan. Et kanskje ukjent land for mange. Turismen i landet er stadig økende, men øya har fortsatt lang vei å gå for å sette seg på kartet som en populær turistdestinasjon. Taiwan, som offisielt heter Republikken Kina, er politisk og kulturelt uavhengig av det øvrige Kina. Landet byr på fantastisk natur, endeløse sykkelmuligheter og blide mennesker som tar deg imot med åpne armer. Taiwan er et av verdens tettest befolkede land. Regn med at ingen forstår hva du sier, om du ikke snakker taiwansk eller kinesisk. Men man kommer langt med kroppsspråk.

De fargerike nattmarkedene
Første obligatoriske stopp er et av de mange nattmarkedene i Taiwan. Selv besøkte vi to i byen Taichung og et i hovedstaden Taipei. Her kan du vandre i timevis mellom matboder, matos, gnistrende grillkull, fargekaos, blinkende lys og ropende Taiwanere.

Her lukter det både godt, fascinerende og litt skremmende på samme tid. Vi testet det ene og de andre, men favoritten var dumplinsgbua til kompisen vår i Taichung, og nuddelsuppe med biff, landets nasjonalrett.

Spis på do
Hvis du trodde du hadde sett merkelige ting, reis til Taiwan. Her kan du, hvis det frister, spise på og fra toalettet! Ja, du hørte riktig. Modern Toilet, er restauranten i Taipei hvor du spiser maten fra mini-toaletter, får drikken din servert fra kateter og desserten, ja den får du formet som en hundebæsj. Kvaliteten på maten kan jeg ikke skryte av, men moro var det.

Spis med de lokale
Vi var heldige å bli invitert med ut på middag sammen med fire lokale Taiwanere. Det var en opplevelse i seg selv, og de bestilte alt av mat og drikke. Rett etter rett ble servert på bordet. Et herlig kaos med mange gode smaker, og mange nye.

Grisegodt
På tur til byen varme kilder i byen Wulai, en times busstur fra Taipei, kom vi også over spennende taiwanske matretter. Der fikk vi prøve den kjente den velkjente Roast Suckling Pig, en type helstekt gris servert i en fritert eggepannekake med grønnsaker. Veldig smakfullt. Ellers var det mange snodige varianter av egg, alt fra fermentert til smakstilsatte. Pick your favorite.

Kanskje du har blitt litt nysgjerrig på Taiwan? Øya ga absolutt mersmak.  Jeg skal i hvert fall tilbake til denne fantastiske øya og spise meg mett og god igjen.

 

 

 

One Comment Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s